Uitnodiging bijeenkomst 28 juni 2022, "Toekomst van de kerk Hertme"

Beste inwoners van Hertme, 
 
Op 28 juni van 19.00u tot 21.00u nodigen we jullie van harte uit om mee te denken over een vraagstuk voor het dorp in Hotel Jachtlust
 
Afgelopen tijd zijn wij, van Het Oversticht, bezig geweest met de kerkenvisie voor de gemeente Borne. Met de kerkenvisie hopen we te ondersteunen richting een duurzaam toekomstperspectief voor de religieuze gebouwen. 
 
De kerk is niet weg te denken uit het gezichtsbeeld van Hertme. Sommige herinneren misschien nog wel de foto waarin de kerk weg gefotoshopt was, Hertme werd bijna onherkenbaar. Gelukkig is het nog niet zover dat de geloofsgemeenschap van Hertme los hoeft te laten aan de kerk, maar met de religieuze ontwikkelingen in Nederland is het wel een toekomstige mogelijkheid. 
 
De geloofsgemeenschap heeft zich altijd erg gesteund gevoeld door het dorp en erkent de waarde ervan ook voor het dorp. Al is het maar dat beeld wat mede bepalend is voor het gevoel van ’thuiskomen’ in Hertme. Daarom denken zij graag samen met jullie na over de toekomst van de kerk. Zijn er wensen, ideeën, gedachten, of gewoon interesse om mee te luisteren en er daarna nog over na te denken?
 
Wij hopen zoveel mogelijk van jullie, jong en oud, terug te zien op 28 juni om samen aan het vraagstuk te werken. 
 
 
Goede groet,
 
Sharan Bekker en Mireille Dosker, Het Oversticht